söndag 22 mars 2009

Vaknade med ett ryck...

....klockan 03:30 av att ett larm lät. Gick runt i lägenheten och lyssnade och tittade, trodde det var sonen hade glömt sin mobil hemma och att han hade ställt in väckningslarmet. Hörde då att det lät mer i trapphuset och gick ut dit, lyssnade framför grannens dörr...vi bor bara två familjer på varje våning och vi bor högst upp våning tre...öppnar brevinkastet, både känner röklukt och ser rök och brandlarmet tjuter för fullt.
Eftersom jag vet att mamman brukar åka till sin vän och att dottern är i övre tonåren, så tog jag för givet att hon varit på krogen och varit sugen på nåt att äta när hon kom hem och somnat med något på spisen...det luktar lite bränd kastrull.
Jag ringer och bankar på dörren, ser genom brevinkastet att det lyser och hör musik på låg volym. Jag antar att någon är hemma men ingen kommer och öppnar. Då tar jag beslutet att ringa 112...har varit på brandövning och vet hur fort det kan gå. Tänker också på att vi bor fler i huset, varav några äldre som har svårt att röra sig.
Talade om för SOS att det är portkod på dörren men får ändå springa ner och öppna för två poliser...jag har bara morgonrock på mig :)
Jag går in till mig, men både ser och hör hela förloppet...lyhört och tittöga på dörren...Efter ca 15 minuter kommer brandkår och ambulans...finns bara deltidsbrandkår så ingen var väl på plats på brandstationen...de bankar och ringer på men ingen öppnar.
De konfererar om hur de ska göra, ringa föreningen eller slå in dörren...då var jag bara tvungen att lägga mig i. Gick ut och talade om att vi tillhör riksbyggen nu och att de var tvungna att ringa ett journummer...närmaste kontor ligger i Västerås och dit är det sju mil. Det hör till saken att det finns två dörrar till lägenheten och den ena går inåt, jag sa att det räcker med att två av er trycker till på den inåtgående dörren så går den upp...dörren är sen 50-talet och inte i bästa skick. Gick in till mig igen och tänkte att de är ju proffs så de måste väl ändå veta vad som måste göras. Allt kändes som ett stort kaos och inne i lägenheten fanns kanske folk som var i dåligt skick. Kvart över fyra så togs beslutet att de skulle gå in fönstervägen...upp med skyliften och sen hör jag hur glas krossas...ingen reaktion från lägenheten, dörren öppnas av han som tagit sig in och in går flera brandmän och ambulanspersonal...sen hör det till saken att när rutan är krossad och gubbarna inne, då dyker mannen med nyckeln upp...han som har jouren åt riksbyggen, lite sent ute men han kom iaf.
Därinne på soffan i vardagsrummet ligger dottern och sover i godan ro...oskadd hoppas jag, det verkade så iaf... och hon har inte hört vare sig allt liv i trappan, bankarna på dörren eller det krossade fönstret. Vad som orsakade allt kaos vet jag inte men kanske får reda på det någon gång. Klockan 5:00 var kaoset över och jag skulle försöka somna om, vilket inte var så enkelt.

Så nu sitter jag här trött och slut och börjar jobba mitt 22 timmars pass om ca. en timma. Men jag är glad att allt gick bra, det hade ju kunnat sluta i katastrof.
Taget genom mitt sovrumsfönster utan blixt


Nu ska jag göra mig i ordning, packa väskan och iväg.
Ha en skön söndag!!

måndag 16 mars 2009

I väntan på våren....

...så visar jag en liten brädhög.

Fick för mig att jag skulle göra en liten låda att ha färska kryddor i. Har sett så fina som ser ut som gamla verktygslådor...men tycker att de är lite dyra. Eftersom jag gillar att snickra så var det bara att ta fram den nya sticksågen som jag fick av sonen i födelsedagspresent :))
Så fram åkte sticksåg, slippapper, hammare, spik, brun och vit färg.
Lite gnuggisar som jag köpt på panduro...bruna och lite slitna, slutligen lite ofärgad vax.


Ivrig som jag är så ville jag ha kryddor till lådan genast...ner till blomsteraffären...där fanns så fina kryddväxter förra veckan. Tror ni det fanns några idag då..NEJJJ.
Så här fick det bli så länge, passar väl nu när det snart är påsk....minipåskliljor, murgröna, trollhassel, någon slags mossa som jag inte kommer ihåg vad den heter...upp på vinden och hämta ner ett par små ägg.


Ser ni vågen till höger...den köpte jag på Röda korsets loppis idag. Den fungerar perfekt, visar mer av den en annan dag.


Nu är det strax dax för sängen...i morgon är det sovnatt på jobbet och det betyder lite sömn och mycket snurrande :)

fredag 13 mars 2009

En burk fylld med skedar...

...på den lilla hyllan i mitt kök.

Matskedarna har jag köpt på loppis och de är i nysilver.
Två stycken serveringsskedar och en syltsked som är i silver och tillverkade i Danmark. Finns bl.a tre torn som märkning på baksidan tror att det är samma sak som vår kattfot.
Dessa har jag fått av min fars fru, mammamor som jag kallade henne kom från Danmark till Sverige när hon var i tjugo årsåldern och blev kvar här hela sitt liv.

Ser ni vilka söta ekollon och blad det är på skaften...fick dessa värderade för nåt år sedan, men jag tänker behålla dem, påminner mig om alla jular vi har blivit serverade risalamalta och körsbärssås med dessa vackra skedar.
Ha nu en skön helg alla!

onsdag 11 mars 2009

Sovrumsbilder!



Litet bord med marmorskiva, från början brunt men inte nu längre :)

en skymt av spegelfönstret...

...som tidigare stog på mitt skrivbord...men nu i en annan skepnad. Kom på att det skulle vara fint med en liten hylla under, så det fixade jag till.
På kjedjan hänger dottern och hennes morföräldrar i ung upplaga :)

Plättar i luften...kallas den så?


Nu är det dax för sängen...är på jobbet och ska upp i ottan.



onsdag 4 mars 2009

En titt....

...på ett hörn i min hall.

Köpte en krans en kruka och en blompinne, la till lite mossa och vips så blev det lite nytt på den lilla,lilla byrån i hörnet i hallen.
Hjärtat som hänger på rakspegeln har jag sytt av en snutt linnetyg.
Det vita hjärtat som hänger i kransen, fick jag av Carina som har bloggen Vardagslycka och webbshopen Slottsboden när jag beställde varor av henne.

Byrån är inte så stor, 55 cm hög och 30 cm djup...tänkte först ha den som sängbord men kom på att den passade där den står nu.
I nedersta lådan ligger leksaker till farmors lilla goding.

Så här såg den ut när jag köpte den...80 kr fick jag punga ut med.



Ha det bra i tövädret!