onsdag 27 maj 2009

Lådor och skåp!

Har snickrat ihop ett par lådor, en för pelargoner och en för kryddor.
Tycker om modellen på lådan...gammal verktygslåda. Min tanke är att jag ska göra fler och ev. lägga ut på tradera. Har sett en annan modell som jag är lite sugen att provsnickra också.
Pelargonlådan har jag på balkongen!
Kryddlådan tog jag med till sonen när jag var dit och hälsade på.


Sen var det hörnskåpet som jag handlade för ett par veckor sedan...nu är det färdigt och på plats.
Visst är det fint...eller :)
Före

Efter ett brunt och tre vita lager färg är det så fint :)

Tänkte inte behålla det trodde inte jag skulle få plats med det...

...men flyttade undan ett litet pelarbord, så nu står det i ett hörn i sovrummet.

Har redan bestämt vad skåpet ska fyllas med...

...mina sysaker som jag nu har ihop med färgburkarna i skrubben. Ni ska veta att jag säger många fula ord när jag snubblar över burkar och brädbitar när jag ska ha fram knappnålarna :) Känner mig så nöjd och glad att jag kan behålla skåpet och att det kommer till nytta.

Håller på att måla lite lådor som jag ska ha som förvaring i skåpet.
Det kommer mera!

Ni får ursäkta de suddiga bilderna...jag är urkass med kameran.

söndag 24 maj 2009

Vackra vyer från Gysinge!

I helgen var jag på besök i Sandviken hos mellansonen och hans sambo. En av dagarna var vi till Gysinge och tittade på forsarna och den vackra bruksmiljön, vi var också till Gysinge byggnadsvård men bilder därifrån visar jag en annan dag.
Så idag får ni nöja er med naturbilder :)

Nu ska jag återgå till vitfärgen, håller på att måla hörnskåpet invändigt.
Ha en skön vecka ni som tittar in till mig.

onsdag 13 maj 2009

Akvarell, väggord och ett rörigt köksbord!

Nu har min akvarell kommit hem från glasmästaren med ny ram, syrafri passpartou och baksida. Hittade ingen ram som jag tyckte om så jag tog med 1.20 m. trären ram hem och målade på mitt vis. Lämnade in den och fick en ram tillverkad...så nöjd med resultatet.

Beställde ett väggord före påsk...trodde de glömt mig men idag så kom det hem till mig. Ivrig som jag är så kunde jag inte vänta utan det skulle upp på direkten...nu sitter det ovanför nya hyllan.

Så här ser mitt köksbord ut för tillfället...hyllor, låda, ljuslampett och ett antal ljusstakar som jag håller på att måla. Helgen om två veckor har vi våryra i stan, då kan man hyra plats och vara med på loppis. Har funderingar på att ha ett bord med, men har inte bestämt mig ännu om jag ska sälja där eller lägga ut på tradera.


Idag har jag varit på kyrkans loppis...igen *fniss. Köpte ett högt hörnskåp i rent trä... inte behandlat med något så det blir lättmålat. Det är i äldre modell med två skåp som är låsbara, inte för att jag har plats för det men kunde inte låta bli...det kostade 300 kr... så det var bara att slå till. På måndag nästa vecka får jag det hemkört sen är det bara målningen kvar =)

Vilket konstigt väder vi har, sol och regn om vartannat och så denna trista blåst.

Ha en härlig Torsdag!!

söndag 10 maj 2009

Skådarfest och färdig brädhög...


Igår var jag inbjuden på fest vid Linnékullen i Strömsholm .
Det var invigning av det nya fågeltornet som ligger vid Ladgårdssjön i Strömsholm och så firade SNF...svenska naturskydd föreningen...100 år med kaffe och tårta.

I unga år så tillhörde fågelskådning ett av mina intressen, men under åren som gått så har annat tagit över. Men igår så väcktes det lite till liv igen...kändes som att jag var 20 igen, stående med en kamera runt halsen och kikande på fågel :)
Vi spelade fågelbingo...några som stod och kikade i tubkikare och ropade upp de olika fågelarterna som de såg och vi andra kryssade för brinnande livet.

Bild från nätet.

Den här ville jag vinna...vacker som en tavla.

Jag ville vinna en fin fågelbok, men tror ni jag vann då...nepp, den vanns av en dam som sen sa "Vad ska jag med den till"...det undrade jag också...tyckte precis att det stod Kristina på den :)

Så nu blir det till att leta fågelbok...helt otroligt vackra teckningar på 300 arter och som kan stå på min nytillverkade hylla. Som ni ser så har jag sparat en plats till boken, tror att den kommer att passa bra där...har egentligen tänkt ha en akvarell där men nu vet jag inte...men det brukar ordna sig.

Ser ni de små ryska gummorna på tv-skåpet. De köpte min pappa när han var i Riga 1984 och de fick komma ner från vinden för att bo på skåpet ett tag.Visst är det lite poppis nu med dalahästar och ryska gummor, eller har jag helt fel???

Gardinerna är allt annat än vita *fniss* men är mina favoriter för tillfället.

Tycker väldigt mycket om vitt men vill gärna bryta av med någon läcker färg...och denna är verkligen färggrann men sååå läcker.

Här blåser det halv storm nu och himlen är alldeles mörk.
Ha en skön vecka och sköt om er!